ANNONSE

ANNONSE

– Jo mer gråvær, dess bedre, mener Patrik Svensson som sammen med Per Ivar Olsen har åpnet Padel Kongsvinger. Planen er etter hvert å arrangere bedriftsturneringer. (Foto: Privat).

Alle kan spille padel

Padeltennis er den nye folkesporten i Sverige – i Argentina skal den ha blitt større enn fotball.

– Padel Kongsvinger er en såkalt pay and play hall. Det betyr at vi foreløpig ikke har noen ansatte i hallen. Når man bestiller time får man en bekreftelse fra vårt bookingsystem, forklarer Patrik Svensson som via Cargo Transport AS eier hallen sammen med Per Ivar Olsen.

Annonser

Padeltennis er en racketsport med opphav i Spania og Latin-Amerika. Nå er det en av de raskest voksende sportsgrenene i verden – også i Norge hvor den ene padelhallen etter den andre dukker opp.

Hva er det med padelsporten som har gjort den så populær?

– Først og fremst at det er veldig sosialt. Som regel spiller fire personer sammen. Dessuten kommer mestringsfølelsen veldig fort. Alle kan spille padel. Sammenlignet med tennis er padel mye mindre krevende teknisk. Her har man for eksempel veggene til hjelp slik at spillerne alltid får en ny sjanse til å nå ballen. Også selve servingen er enklere i tennis

Patrik er selv en erfaren tennisspiller og sitter i styret i Arvika Tennisklubb. Klubben var den første i Arvika med å åpne en padelbane.
– Interessen oversteg våre forventninger. Det morsomme er at mange padelspillerne etter hvert begynte med tennis og meldte seg inn i klubben vår. Padel er med andre ord en god innfallsport til tennis.

Les mer om innendørs vintersport og Snø Oslo her

Bedriftsturneringer

Padel Kongsvinger har to dobbeltbaner. Det er anbefalt fire spillere per bane. Svensson sier de vurderer å bygge ut for også å ha plass en singelbane.
–Vi har selvfølgelig tro på at Padel Kongsvinger er kommet for å bli, men må se hvordan det går før vi utvider. Dette er jo en helt ny sport i byen. Imidlertid har vi registrert stor interesse for å få padel til Kongsvinger.

Svensson forteller at de vil arrangere bedriftsturneringer hvor bedrifter i Kongsvinger kan konkurrere med hverandre.
–Vi vil også ha frokostpadel, lunsjpadel og sosiale timer hvor de som ikke har noen å spille med kan melde seg på.

ANNONSE