ANNONSE

ANNONSE

TREKKPLASTER: Åndalsnes’ egen Serie A-proff, Leo Skiri Østigård, er blant dem som har testet det nye styrkerommet i Romsdalshallen og er godt fornøyd. (Foto: Best-Hall)

Hall med styrkerom ga nye medlemmer

Romsdalshallen er i full drift, og styrkerommet har fått flere til å melde seg inn i Åndalsnes IF. – Vi føler at vi har truffet på mye, sier daglig leder Aksel Berget Skjølsvik.

Han var byggeleder på hallprosjektet til rett under 50 millioner kroner, uten annen erfaring enn å pusse opp eget hus. Da gjelder det å ha litt mer erfarne folk rundt seg.

Annonser

– Vi har hatt med én i hallgruppen som har jobbet med å bygge leiligheter. En annen har last seg opp på spillemidler og visst hva som måtte tilpasses. Så har jeg hatt jobben med å sende alle momssøknader, spillemiddelsøknader og søknader til kommunen og arbeidet for å få inn sponsorpenger, forteller daglig leder Aksel Berget Skjølsvik.

Sparte mye

Alternativet var en totalentreprise der idrettsforeningen bare skulle få nøklene til ferdig hall. – Det ble altfor dyrt. Da hadde alt kommet til å bli 15–20 prosent dyrere, sier Skjølsvik.

Han føler at klubben har truffet godt med den nye hallen. – Selv om det har vært mye dugnad og lange dager på meg som eneste ansatte. Vi har blant annet fått inn åtte millioner fra næringsliv og privatpersoner og seks millioner fra kommunen, forteller han til Idrett & Anlegg.

Frivillighelt

Den nye hallen til Åndalsnes IF slo på stortromma helt fra start, bokstavelig talt. – Vi hadde Garden her da vi tok første spadetak. Det var helt tilfeldig, for de skulle til Åndalsnes. Da spurte vi om de kunne være her samtidig som «kongen av frivillighet» tok første spadetak, sier Skjølsvik.

«Kongen av frivillighet», det er Tony Berg. Han har drevet gjenbruksbutikk på dugnad i over 20 år og skaffet klubben en god økonomi. Nå er han både belønnet med pris som historiens første «Frivillighelt» i Rauma og utnevnt til æresmedlem i idrettsforeningen.

– En annen av våre viktige frivillige klippet snoren og åpnet hallen, forteller Aksel Berget Skjølsvik.

Sosialt

Den 60×80 meter store hallen på Åndalsnes har blant annet styrkerom og en sosialdel med kjøkken og kiosk, i tillegg til garderober og fotballflate. Det er lenge siden ønsket om ny hall dukket opp, men planene har ligget på is i rundt ti år.

Etter nyttår åpnet styrkerommet i hallen. – Jeg vet at flere har meldt seg inn på grunn av dette, sier Skjølsvik til Åndalsnes Avis.

Best-Hall har levert den nye hallen. – Dette reflekterer grasrotfotballens muligheter. Det er mulig å realisere en hall til en god penge, sier Hans Christian Virik, som representerer Best-Hall i Norge.

ANNONSE