ANNONSE

ANNONSE

KRAVSTORE: Både løypekjørerne og brukerne stiller større og større krav til resultatet, fastslår Ole Johan Mossevik i Antra.

Dugnadsros til løypekjørerne

Han roser løypekjørerne rundt i Ski-Norge for stor innsats uten at de blir sett. Langrenn og alpint er to forskjellige verdener for Ole Johan Mossevik og Antra.

– I fjor vinter leverte vi 21 løypemaskiner og cirka 15 alpinmaskiner, forteller Mossevik. På Park- og anleggsmessen viste han frem maskiner til både langrenn og alpint.

Annonser

Selv selger han løypemaskiner til daglig. Han forteller om to helt forskjellige markeder:

Dugnad

– Det er to forskjellige verdener. Løypesiden er mye dugnad og frivillig innsats, mens det drives mer profesjonelt på alpinsiden.

Ole Johan Mossevik synes det er utrolig å kunne reise rundt i Norge og se hvor mye dugnadsinnsats som blir lagt ned i idrettslagene. De som skaffer penger, gjør det på dugnad. Løypekjørerne driver også på dugnad, og de gjør det gjerne i det stille uten å bli sett og få den oppmerksomheten de fortjener, mener han.

– Han som drifter og kjører løypene, har en viktig jobb. Det er imponerende, sier Mossevik.

Grønt skifte

Utviklingen på maskiner til både langrenn og alpint pågår hele tiden. Mye handler om det grønne skiftet. Antra har ikke elektriske maskiner ennå, men det er den veien utviklingen går.

I alpinanleggene er det snakk om hybridmaskiner på både diesel og strøm: Jobben er så energikrevende at den er vanskelig å løse bare med elektrisitet foreløpig, mener han.

I løypene blir alle mer og mer kravstore. – Både brukerne og de som setter sporene, stiller større og større krav til resultatet, sier Mossevik.

Bredere traséer

I forrige nummer av Idrett & Anlegg kunne du lese om Tromsø kommune, som har økt bredden på skiløypene og fått på plass en tre meter bred gåsone. Ole Johan Mossevik tror flere kommer til å tenke i den retningen. – Du skal ikke bare lage en skiløype; du skal lage noe som er for alle, sier han.

Antra har sommermaskiner, også. Strandrensemaskinen henger bak en traktor, plukker ut sigarettsneiper, glasskår, tang og tare og renser sanden så resultatet blir fint og luftig. Mindre slike maskiner egner seg godt til volleyball-, håndball- og fotballbaner i strandversjon, mener Mossevik.

ANNONSE