ANNONSE

ANNONSE

ARENAFØLELSE: Pål Engevik vil ha inn Omnistadium som spontanidrettsplasser der folk møtes.

Flest vil ha fotball

Fotball er det mest populære. – Men vi prøver så godt vi kan å gjøre så kunden ikke låser seg til at dette blir en fotballbane, sier Pål Engevik.

Han er daglig leder i Tress. Bergensselskapet selger Omnistadium – ballbingenes storebror med plass til en lang rekke idretter der folk møtes.

Annonser

– De passer til urbane utemiljøer, parker, møteplasser, byrom og parker. Det er spontanidrettsplasser med ubegrensede muligheter, reklamerer Engevik.

Da sikter han til at det er rom for akkurat de idrettene kunden ønsker. Omnistadium er inngjerdede anlegg som skal gi arenafølelse. De kommer med høye eller lave gjerder, og de kan også settes opp med gjerder som vender innover i toppen.

– Det blir nærmest som «cage»: Veggene fanger ballen. På den måten blir det mer actionfylt ball-lek når ballen aldri går ut, sier han.

Det er først og fremst kommuner og borettslag Tress retter seg mot. Anleggene kan utstyres med mål til fotball, bandy eller hockey. De kan få basketballkurver, og det kan støpes ned stolper for nett til volleyball, badminton og tennis. Bare for å nevne noe.

– Når du monterer elementene i stål, strammer du så stramt at det ikke lager lyd. Det er støysvakt, og du vil ikke høre ballen klaske i veggen. Dette er en fin detalj, ifølge Pål Engevik.

Underlaget er også valgfritt. Noen vil ha kunstgress, noen asfalt, noen grus og noen helstøpt gummi.

Engevik oppfordrer kundene til å tenke på hvem brukerne er: Hvor mange er de, og hvor gamle er de? Svarene på de spørsmålene bør avgjøre hva som legges inn i anlegget.

ANNONSE