ANNONSE

ANNONSE

Lillomarka Arena er en multisportarena med variert tilbud

Inviterer inn i marka

Langrenn og rulleski, orientering og agility. Årets idrettsanlegg, Lillomarka Arena, inviterer folk ut i skog og mark nord for Oslo.

Et inkluderende helårsanlegg med fokus på breddeidretten. Slik oppsummerer juryen for Årets idrettsanlegg Lillomarka Arena. Anlegget i bydel Grorud i Oslo er kåret til årets idrettsanlegg.

Annonser

Ski og orientering

Anlegget sto ferdig i 2019. Her er det løyper til både langrenn og rulleski, standplass for skyting og fasiliteter til orientering. Dessuten byr arenaen på en 2400 kvadratmeter stor kunstgressbane som er spesialtilpasset til agilitytrening for hunder.

Hundeklubben har også oppholdsrom, og Lillomarka Arena har varmestue med kafé og møterom, kjøkken, kiosk, toaletter og garderober. Dermed går det an å ha større treningssamlinger i anlegget, og her har det også vært NM i nattorientering.

Inngangsport

Når anlegget er kåret til årets idrettsanlegg, er det blant annet fordi det drar befolkningen inn i Oslomarka. – Lillomarka Arena inviterer mange tusen mennesker inn i marka med sitt brede spekter av aktiviteter, samtidig som det foregår ute, skriver juryen.

Juryen trekker frem hvordan anlegget er tilpasset naturen rundt. – I dag fremstår anlegget som en flott inngangsport til marka, heter det i begrunnelsen.

Steinbrudd

Opprinnelig hadde Oslo pukkverk steinbrudd på det som i dag er et idrettsanlegg over 86 dekar. På kunstgressbanen er det brukt sand, ikke gummigranulat. Skiløypen er lagt i en sløyfe på cirka tre kilometer, med snarveier som gir mulighet for å variere. Langs løypene er det satt opp 80 lysmaster med til sammen 110 armaturer.

Pumpehus, tekniske rom og garasje for prepareringsmaskinen er lagt inn i skibroen som også danner inngangsportalen til arenaen. Snøproduksjonsanlegget med fem viftekanoner må lage rundt 15.000 kubikkmeter kunstsnø for å dekke løypene og stadion. Vannet kommer fra Badedammen øst for arenaområdet.

Tilrettelagt

Anlegget er spesielt tilrettelagt for paraidretter. Blant annet er en av løypesløyfene helt flat, og de andre har varierende hellingsgrad. Om sommeren er rulleskiløypen tilpasset rullestolbrukere.

– Utlån av utstyr bidrar videre til et inkluderende anlegg. Rulleskiløypene er også et viktig tiltak for trafikksikkerhet, og det er tatt hensyn til tilkomst med rulleski til anlegget, konstaterer juryen.

Fem klubber driver anlegget i samarbeid med Oslo kommune. Det er snakk om Stovner Hundeklubb, Lillomarka orienteringslag, Oslo Skiskytterlag, Høybråten og Stovner Idrettslag og Lillomarka Skiklubb.

Multisportuke

Og ikke nok med det: Nyheten om tildelingen kom akkurat da 200 deltagere fra 9 til 15 år var i full gang med Multisportuka, nettopp på Lillomarka Arena. Her var også Oslo Bryteklubb og skiklubber og -grupper fra Gjelleråsen, Lørenskog, Skedsmo og Årvoll med, i tillegg til klubbene som driver anlegget.

Multisportuka ga rom for løp med både ballspill, fotball og frisbee. I tillegg fikk barn og ungdommer prøve seg på rulleski, skyting, kano, orientering og turn.

ANNONSE