Anlegget på 50 000 kvadratmeter stod ferdig i januar 2020. Det huser en 500 meter lang bakke, har fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og en langrennssløyfe på en kilometer meter hengende i taket.
– Om morgenen før vi åpner alpinbakken er langrennssløyfen på 1,5 km lang, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Lisa Strøm Walton. Vi møter henne og daglig leder Helge Bonden til en sommerprat om vintersport generelt og Snø Oslo spesielt – «Verdens råeste helårsarena for snøopplevelser».
Ny bydel på Lørenskog
Bare to måneder etter åpningen, ble Norge stengt ned. Pandemien kunne ikke komme mer ubeleilig. Da var det godt å ha en sterk eier som Selvaag By i ryggen. Snø Oslo er en del av den nye Snøbyen på Lørenskog.
– Snø er selve hjertet i bydelen, sier Bonden og forteller om nye næringsbygg, leiligheter og hotell. – Ideen er å skape en bydel preget av aktivitet, mestring og glede.
Seigliva myte
Vinteren er lang i Norge. – I stedet for bare liksom å holde ut den kalde årstiden, ønsker vi at flere skal ha forutsetninger for å nyte snøen, sier Walton. Hun og Bonden er enige om at nordmenn ikke er født med ski på beina.
– Det der er bare en seigliva myte. Det er veldig mange som aldri har gått på ski. Vi har derfor skikurs for alle aldersgrupper. Vi ønsker både å være et sted hvor man kan lære de mest grunnleggende tingene og å være en rekrutteringsarena for skisport i Norge, sier Walton. Hun forteller at de har besøkende fra tre til 86 år.
Nå toppen sammen!
Snø Oslo arrangerer også kurs og konkurranser for bedriftsmarkedet – det være seg å lage isskulpturer eller å konkurrere i alpint eller langgrenn. Eller kanskje isklatring hvor man kan nå toppen sammen?
Du kan lese mer om Snø Oslo i neste utgave av Næring24 men her er en smakebit på snøaktivitetene.